Šťáva ze zeleného ječmene

Co obsahuje šťáva ze zeleného ječmene?

  • Kvalitní bílkoviny a aminokyseliny – tvoří podstatnou část živé hmoty a jsou cenným základním stavebním kamenem všech buněk v lidském těle.
  • Minerály – potřebné pro správnou funkci enzymů (které se účastní většiny biochemických procesů v těle), jejichž nedostatek může způsobovat různá onemocnění jako je osteoporóza (chybí vápník) nebo poruchy krvetvorby (chybí železo).
  • Antioxidanty – aktivně vyhledávají a blokují vznikající volné radikály již v zárodku, což má zásadní význam pro obranyschopnost organizmu a naše zdraví.
  • Přírodní vitamíny – patří k základním složkám lidské potravy a podílejí se na metabolismu bílkovin, tuků a cukrů. Lidský organizmus si, až na některé výjimky, nedokáže vitamíny sám vyrobit, a proto je musí získávat prostřednictvím stravy.
  • Chlorofyl – zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, chrání proti zánětům a působí dezinfekčně.
  • Pomáhá v boji proti nadváze – díky tomu, že dodává organismu všechny potřebné látky, nemá tělo potřebu ukládat si tukové zásoby.
  • Podporuje imunitní systém – zvyšuje odolnost organismu vůči běžným nemocem.
  • Zrychluje metabolismus – tím se zmírňuje doba rekonvalescence, napomáhá hubnutí, pomáhá při koncentraci a učení.
  • Detoxikuje organismus – zbavuje tělo všech škodlivých látek.
  • Podporuje funkci střev a trávicí procesy – odstraňuje pocit těžkosti po jídle, zlepšuje funkci střev.
  • Snižuje cholesterol v krvi – tím předchází infarktům a ostatním srdečním chorobám.

Mladý ječmen – unikátní šťáva pro člověka

Unikátnost šťávy z mladého ječmene spočívá především v tom, že se nejedná o klasické přírodní potravní doplněk, nýbrž o komplexní potravinu. Na jedné straně dodává tělu veškeré potřebné látky a vitamíny a tím naše tělo dokáže velmi kvalitně vyživovat. Na straně druhé zbavuje tělo všech škodlivin a toxinů, čímž náš organismus průběžně čistí.
Klasické potravní doplňky nedělají tyto dvě věci současně, buď tělo vyživují nebo jej čistí, nikdy však neumí obojí. Zelené potraviny to dokáží a v tom se liší od všech ostatních potravních doplňků.

Mladý ječmen je bohatý na enzymy rostlinného původu, prokázáno jich bylo více než 20. Předpoklady jsou však asi 4 x vyšší. Pro srovnání, běžně dostupné léky na podporu imunity obsahují např. 6 enzymů, navíc živočišného původu – tyto enzymy nejsou pro člověka až tak přínosné, jako enzymy rostlinného původu. Díky enzymům funguje celý lidský organismus, pokud se zásoba enzymů vyčerpá a každý člověk se rodí s jakousi pomyslnou enzymatickou výbavou, nastává smrt.

Mladý ječmen – vitamíny

Mladý ječmen obsahuje vitamín A, B1, B2, B3, B6, C, E, kyselinu listovou, křemík, železo, draslík, vápník, hořčík, zinek, chlorofyl, enzymy, aminokyseliny, vlákninu, betakaroten, neobsahuje lepek.

Ph mladého ječmene

Zelené potraviny jsou zásadité a vyrovnávají Ph organismu. Mladý ječmen má výrazný alkalizující efekt v lidském těle. Většina v současné době konzumované stravy způsobuje v lidském organismu kyselou reakci a překyselené tělo je živnou půdou pro řadu chorob a mikrobů. Naše buňky nejsou schopny správně fungovat, pokud se vnitřní pH hodnota nepohybuje v poměrně úzkém rozpětí. Mladý ječmen obsahuje bazické minerály jako je sodík, draslík, vápník a hořčík, které díky svému zásaditému charakteru pomáhají kyselé prostředí v těle neutralizovat a tím přispívají k optimálním funkcím organismu.

Kde mladý ječmen pomáhá?

  • má také dietetické vlastnosti – energeticky může nahradit jedno až dvě jídla denně je snadno a rychle vstřebatelný
  • eliminuje nepříjemné tělesné pachy
  • zlepšuje stav paradontózy
  • záněty močového měchýře
  • používá se jako pomocník při léčbě chudokrevnosti
  • urychluje hojení ran
  • preventivně působí proti rakovině
  • prevence proti cukrovce
  • regeneruje organismus
  • posiluje imunitu (těhotné ženy, děti i staří lidé by jej měli užívat preventivně)
  • zpomaluje stárnutí buněk
  • zepšuje činnost trávící soustavy
  • detoxikuje organismus
  • má velký přímost pro aktivní sportovce
  • velmi úspěšně napomáhá při léčbě neplodnosti
  • čistí pleť

A jak mladý ječmen konzumovat?

Dospělí obvykle užívají jednu čajovou lžičku 2x denně nalačno. Děti od 3 let 1/2 čajové lžičky denně. Prášek smíchejte se 150 ml vody, ideálně pomocí šejkru, abyste jinak hořký prášek hodně rozmělnili a získali jemnější chuť. Nerozpouštějte mladý ječmen nikdy ve vodě o teplotě vyšší než 45 °C, důležité enzymy a vitaminy by se zničily. Pokud vám nápoj nepřipadá chuťově úplně nej, můžete šťávu z mladého ječmene smíchat třeba s rajčatovou nebo mrkvovou šťávou.

Vyberte si kvalitní zelený ječmen

Ohodnoťte prosím článek:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *